Kleurmeting van T-shirts door de transparante folie heen

Met kleurensensoren van Sensor Instruments is het mogelijk om consistent de kleur van een T-shirt te bepalen, zelfs door de transparante verpakking heen.
Kleurmeting van verpakte T-shirts door transparante folie heen

Transparantie is een belemmering voor het detecteren van gekleurde T-shirts

Het is ten eerste van belang dat er in iedere verpakking een product aanwezig is. Zoals bij de distributie van T-shirts is het belangrijk dat de juiste kleur in de verpakking zit. Deze T-shirts kunnen verkrijgbaar zijn in alle mogelijke kleuren. Vooral T-shirts met veel verschillende kleuren zijn lastig te detecteren. Vaak zijn deze shirts verpakt in een transparante folie. Door deze transparantie is het lastig om hier doorheen de T-shirts te detecteren. Dit kan opgelost worden door het uitvoeren van een kleurmeting van de T-shirts door de transparante folie heen.

Kleursensoren zorgen voor een consistentie bij het meten van kleurwaarden ongeacht de transparante folie

Kleursensoren die hierbij worden gebruikt voor de detectie van kleur zijn uitgerust met een (geïntegreerde) lichtbron. Deze lichtbron zorgt ervoor dat objecten en in dit geval de T-shirts altijd op dezelfde wijze worden belicht waardoor de gemeten kleurwaarde altijd consistent is.

Met de SPECTRO-3-30-POL kan deze kleurmeting van T-shirts door de transparante folie heen uitgevoerd worden. De transparant folie bevat een hoogglans die de kleurmeting kan compliceren. Met de POL optiek wordt er een polarisatie filter toegepast op zowel de lichtbron als op de ontvanger waardoor dwars door de hoogglans heen gemeten kan worden. De afstand van de sensor tot de T-shirts is ongeveer 80 mm en de invalshoek is rond de 30°.

Menno Reijnders

Onze specialisten helpen u graag!

Persoonlijk advies over Kleurmeting van T-shirts door de transparante folie heen?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag