Vrachtwagen nog in kiepstand op een bouwplaats

De LAM afstandslasers zijn geschikt om een detectie van de laadbak van een vrachtwagen uit te voeren bij het verlaten van een bouwplaats om te checken of deze niet nog in kiepstand staat.
A dump truck is dumping gravel on an excavation site, building landscape

Detectie van de laadbak van vrachtwagen bij verlaten van een bouwplaats

Een vrachtwagen vervoert dag in dag uit materialen van plek A naar B. Wanneer een bestemming is bereikt moeten de materialen gelost worden op een bouwplaats. Vervolgens gaat de vrachtwagen een nieuwe lading ophalen. Echter kan het zijn dat de bestuurder vergeet dat de laadbak, ook kipper genoemd, van de vrachtwagen nog in kiepstand staat bij het verlaten van de bouwplaats. Dit leidt tot gevaarlijke situaties of zelfs ongelukken.

Om dit te voorkomen wordt op een bouwplaats, bij het op en afrijden, een afstandslaser (proximity sensor) gepositioneerd. Deze detecteert of de kipper of laadbak van de vrachtwagen nog in kiepstand staat. Deze sensor wordt bij de op/afrit geplaatst van de bouwplaats en detecteert de maximale hoogte van de bak. Wanneer de bak openstaat gaat er een alarm / waarschuwing af voor de chauffeur.

LAM afstandslasers van Sensor Partners

De LAM 52.1 is een industriële afstandslaser met een bereik tot 150 meter op reflector en 30 meter direct op de vrachtwagen. Hierdoor kan er vanaf één kant gedetecteerd worden of de vrachtwagenbak open staat. De digitale uitgang maakt het mogelijk om aan te geven of een object zich op een bepaalde positie bevindt. Dus kan deze sensor van een grote afstand detecteren of de laadklep van de vrachtwagen nog in kiepstand staat of dat deze gewoon verder zijn weg kan vervolgen. Met de IP65 dichtingsgraad is de sensor te gebruiken in de buitenlucht op en rondom de bouwplaats.

De LAM 71.101 is ook een hele snelle en compacte industriële afstandslaser. Deze levert unieke prestaties en detecteert de openstaande laadbak van de klipper feilloos, ook op hogere snelheden. Daarbij kan deze sensor in proximity mode (dus zonder reflector) direct een vrachtwagen detecteren op 70 meter afstand. Hierdoor kan er een bredere doorgang gemonitord worden. Met de IP67 dichtingsgraad is de sensor te gebruiken in de buitenlucht op en rondom de bouwplaats. Daarnaast blijft de sensor prima functioneren in koude omstandigheden, tot -40 °C! Bijkomend voordeel is laserklasse 1, oogveilig dus.

Menno Reijnders

Onze specialisten helpen u graag!

Persoonlijk advies over Vrachtwagen nog in kiepstand op een bouwplaats?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag