Nesting proces van metalen platen

De ZLP1 is een laserprojector van Z-Laser geschikt om nauwkeurige laserprojecties op metalen platen uit te voeren tijdens het nesting proces om verspilling van materiaal te minimaliseren.

Nesting in de productie-industrie geldt als een cruciaal onderdeel om verspilling van natuurlijke grondstoffen tegen te gaan. Bij het nesting proces worden snijpatronen op grote oppervlaktes van natuurlijke grondstoffen geprojecteerd. Denk hierbij aan productieonderdelen die gesneden worden uit een materiaal zoals een metalen plaat. Het is de bedoeling dat deze onderdelen op zo’n manier worden geprojecteerd op het metaal om daarmee zo min mogelijk materiaal te verspillen. Vroeger werd dit nog handmatig uitgevoerd. Dat nam meer tijd in beslag, leidde tot minder efficiënte resultaten en uiteindelijk tot meer verspilling van materiaal en hogere kosten. Tegenwoordig is dit proces nagenoeg geautomatiseerd met behulp van laserprojectoren en software.

Eerst wordt er geïnventariseerd welke onderdelen er uitgesneden moeten worden. Dit kunnen onderdelen van allerlei maten en vormen zijn. Met behulp van algoritmes in de software is het mogelijk om allerlei soorten onderdelen op een dergelijke manier te projecteren op een metalen plaat dat verspilling wordt geminimaliseerd. Ten slotte wordt de projectie uitgevoerd en worden de onderdelen er uitgesneden door een snijmachine.

Een laserprojector is in staat om het nesting proces van metalen platen uit te voeren om verspilling tegen te gaan. De ZLP1 voert nauwkeurige projecties uit op de metalen platen om die vervolgens uit te snijden. Met de ZLP-Suite software ben je in staat om vooraf de projectie te organiseren en achteraf allerlei data te analyseren. Hierdoor ben je uiteindelijk in staat om het gehele nesting proces te optimaliseren.

De ZLP1 is in staat om 2D & 3D projecties uit te voeren en werkt in een oogveilige laserklasse (2M). De laserprojector heeft een groene 5 mW laser (520nm) met een openingshoek van 60° en een passieve of actieve koeling.

Gerelateerde productcategorieën

Gerelateerde producten

ZLP1 serie

Meer weten over Nesting proces van metalen platen

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.