Niveaumeting van IBC containers

Een draadloze radarsensor is geschikt om niveaumetingen tot maximaal 5 meter uit te voeren en daarmee het niveau van IBC containers met AdBlue, chloor of schoonmaakmiddelen te monitoren.

Niveau van AdBlue, chloor en schoonmaakmiddelen monitoren

Een IBC (Intermediate Bulk Containers) container wordt gebruikt voor het transport en de opslag van vloeistoffen en vaste stoffen. IBC containers kunnen in diverse industrieën worden ingezet. Denk hierbij aan de opslag van granulaten (korrelvormige materialen) of vloeistoffen als water, AdBlue, chloor, schoonmaakmiddelen, etc. Het vloeistofniveau van deze IBC-containers moet dus gemonitord worden. Dit om te voorkomen dat deze niet leeg is en een productieproces komt stil te staan.  Daarnaast hebben veel leveranciers SLA afspraken op de vulgraat van IBC-containers. Op basis van de data kan de ideale rijroute bepaald worden voor de chauffeur. Het monitoren wordt opgelost middels een draadloze niveaumeting van IBC-containers. Een draadloze radar sensor van Sensor Partners is hier een geschikte oplossing. Met een strap on system kan de draadloze sensor worden bevestigd op de IBC-container.

Draadloos niveaus meten met radar sensoren

De WLR05-2G/001 is een draadloze radarsensor. Deze wordt specifiek gebruikt voor niveaumetingen tot maximaal 5 meter, met een nauwkeurigheid van 2 mm. Deze sensor is in staat om het niveau van de IBC container constant te monitoren. De draadloze radar sensoren werken met GPS functionaliteiten en verzenden data via  2G/ 4G netwerken. Deze IOT radar is daarmee te gebruiken op afgelegen locaties of plekken. De batterij van de radar sensor heeft bovendien een levensduur van ruim 5 jaar zonder enig onderhoud. Daarnaast heeft de sensor een IP68 dichtingsgraad, een groot temperatuurbereik (-40°C … +60°C) en is toe te passen in een groot aantal applicaties.

Delen van data op het veilige online Cloud platform

Daarnaast kan met het veilige online Cloud platform de data worden gedeeld met de gebruikers. Hiermee heb je als beheerder van de IBC containers de volledige controle over de bedrijfsprocessen met o.a. waarschuwingen en rapportages, etc.

Een alternatief is de bedrade LRT20AO20/200N van Sensor Partners. Dit is een radar sensor met analoge 4-20 mA uitgang. Geschikt voor communicatie met een lokale PLC. Deze radarsensor is uitstekend in staat om een niveaumeting van IBC containers tot maximaal 20 meter te doen en met een nauwkeurigheid van 2 mm of beter. Deze sensor kan ingezet worden als er geen directe noodzaak is voor een draadloze sensor in de applicatie.

Gerelateerde productcategorieën

Gerelateerde producten

maxSHIFT 60 Compact Cloud Level Radar
Level Radar Transmitter

Meer weten over Niveaumeting van IBC containers

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.