Niveaumeting in een drukomgeving

Speciale druk- en chemisch bestendige ultrasoon sensoren zijn geschikt om een betrouwbare niveaumeting te doen in een drukomgeving, zoals in drukvaten of tanks voor de opslag van chemicaliën.

Niveau controleren in opslagtanks met chemicaliën

Veel opslagtanks en drukvaten worden gebruikt voor de opslag van chemicaliën. Denk hierbij aan zwavelzuur, zoutzuur, chloorbleekloog, natronloog, ijzerchloride en aluminiumchloride. Tijdens de opslag, het vullen of legen van de tank kan drukverschil ontstaan. Het uitvoeren van een niveaumeting in een drukomgeving zoals in de opslagtank kan daarom een uitdaging zijn met conventionele sensoren. Zeker als het wenselijk is om de sensoren niet direct in aanraking te laten komen met het vulmedium.

Druk- en chemisch bestendige ultrasoon sensoren

De hps+340 serie van microsonic zijn speciale druk- en chemisch bestendige ultrasoon sensoren. Deze sensoren zijn in staat om in deze uitdagende omgevingen een betrouwbare niveaumeting in een drukomgeving zoals in de drukvaten en tanks uit te voeren. Deze ultrasoon sensoren zijn in staat om nauwkeurig en betrouwbaar niveaus te meten tot 6 bar overdruk. De hps+340, leverbaar in een PVDF of RVS (1.4571) behuizing, is voorzien van een 2” procesaansluiting en een speciale O-ring van FFKM. De FFKM-afdichtingsring is bestand tegen meer dan 1800 verschillende chemicaliën. Voorbeelden hiervan zijn onder andere geconcentreerd salpeterzuur, natriumhydroxide, en ethyleendiamine. De transducer van de sensor is voorzien van een laagje PTFE, waardoor ook dit deel van de sensor bestand is tegen de bijtende chemicaliën.

Zowel schommelingen in temperatuur en de demping van geluid in wisselende druk worden door de hps+ sensor gecompenseerd. Zodoende kan er een nauwkeurige en ook betrouwbare niveaumeting worden bewerkstelligd.

De instellingen van de gewenste niveaus gaat eenvoudig via druktoetsen en het driecijferige LED-display. Ook eventuele filters worden op deze manier geconfigureerd. Met de IO-Link software kunnen de instellingen van de sensor zelfs via de PC of laptop worden gemaakt in een zeer overzichtelijk weergave. De sensor is voorzien van zowel een digitale- als een analoge uitgang en heeft een bereik tot 5000 mm.

Gerelateerde productcategorieën

Gerelateerde producten

hps+340/DIU/TC/E/G2

Meer weten over Niveaumeting in een drukomgeving

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.