Niveaumeting in een tank tijdens rijsproces van deeg

De hps+35/DIU/TC/E/G1 is een ultrasoon sensor speciaal voor niveaumetingen in tanks met overdruk tot 5 bar en daarmee dus geschikt om het niveau van deeg te monitoren tijdens het rijsproces.
Operator female in uniform uses control panel manage process dairy plant food factory production line.

Tijdens het productieproces van broden het niveau monitoren in een druktank

Een belangrijk onderdeel in het productieproces van brood is het rijzen van het deeg. Tijdens dit proces wordt in een tank gist bij het deeg gevoegd. Dit zorgt ervoor dat het deeg gaat rijzen. Dit leidt tot overdruk in de afgesloten tank welke kan oplopen tot 4 bar. Het reguleren van het rijsproces is van essentieel belang, omdat een te grote hoeveelheid gist kan resulteren in het te veel uitzetten van het deeg. En omdat de massa van het product in de tank toeneemt door het rijzen maar het gewicht gelijk blijft, realiseert een druksensor, loadcell of krachtopnemer geen betrouwbare indicatie van de hoogte van het deeg in de tank.

Speciale drukbestendige ultrasoon sensor voor een betrouwbare meting

Het gebruik van een speciale ultrasoon sensor van microsonic levert voor dit vraagstuk een betrouwbare oplossing. De hps+35/DIU/TC/E/G1 is een ultrasone niveausensor, speciaal voor niveaumetingen in tanks met overdruk tot 5 bar. De sensor wordt middels een G1” procesaansluiting in combinatie met een FFKM O-ring in het deksel van de tank gemonteerd. Door de RVS316 behuizing en PTFE-bescherming van het membraam, is de sensor bovendien beschermd tegen agressieve media of reinigingsmiddelen. De sensor is voorzien van zowel een analoge- als digitale uitgang en heeft een bereik van 85 tot 1500 mm. De hps+ is via het LED-display met druktoetsen instelbaar, of desgewenst via de optionele IO-Link interface op de PC of laptop. Voor toepassingen waarbij een groter meetbereik gewenst is, vormt de hps+130/DIU/TC/E/G1 of de hps+340/DIU/TC/E/G2 de oplossing voor het vraagstuk.

Menno Reijnders

Onze specialisten helpen u graag!

Persoonlijk advies over Niveaumeting in een tank tijdens rijsproces van deeg?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag