Niveaumeting van dierenvoedingssysteem

Met ultrasoon sensoren of capacitieve sensoren is het mogelijk om een niveaumeting uit te voeren van een dierenvoedingssysteem en daarmee het voer in een kippenren te monitoren en vervolgens een teken te geven als het aangevuld moet worden.

Automatisch voedingssysteem kippenren capcitieve en ultrasoon sensoren

Er zijn verschillende systemen waarbij het niveau van bijvoorbeeld water of dierenvoer continu gemonitord moet worden. In een kippenren bijvoorbeeld moeten de kippen gedurende de dag meerdere keren gevoerd worden. Dit kan handmatig. Echter kost dat veel tijd en geld voor werknemers. Het is daarom ook mogelijk de kippen te voeren met behulp van een automatisch voedingssysteem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een capacitieve sensor. Deze sensor is geschikt voor het uitvoeren van een niveaumeting van een dierenvoedingssysteem. Vervolgens geeft de sensor een teken dat deze weer aangevuld moet worden als het minimumniveau is bereikt. Ultrasoon sensoren kunnen ook een geschikte oplossing zijn voor het doen van een niveaumeting van een dierenvoedingssysteem.

Monitoren van voer in kippenren met capacitieve en ultrasoon sensoren

De CQ55 serie zijn capacitieve sensoren die gebruikt kunnen worden om het niveau van een automatisch voedingssysteem te monitoren. Wanneer het minimumniveau is bereikt wordt het voer weer aangevuld. Door de compacte vierkante behuizing is deze sensor makkelijk in te bouwen in het voedingssysteem. Deze sensor heeft daarnaast een potentiometer om de gewenste niveaus mee in te stellen. De druktoetsen stellen in dat de sensor gaat schakelen wanneer het kippenvoer bijna op is en vervolgens wordt dit voer automatisch weer aangevuld.

De zws-24/CI/QS en de zws-24/CU/QS zijn ultrasoon sensoren van microsonic die ook ingezet kunnen worden om een niveaumeting van een dierenvoedingssysteem te doen. Deze sensoren hebben een compacte kubusvormige behuizing waardoor deze ook gemakkelijk is weg te werken in het systeem. De zws sensoren hebben een detectiebereik van 50 tot 350 mm en een analoge uitgang. De sensoren beschikken bovendien over een temperatuurcompensatie.

Met de druktoetsen zijn de zws sensoren gemakkelijk af te stellen en via de teach-ingang op pin 2 kunnen meerdere zws sensoren met elkaar worden gesynchroniseerd. Dit is handig in het geval dat er tientallen dierenvoedingssystemen in één ruimte voorzien moeten worden van een sensor.

Meer weten over Niveaumeting van dierenvoedingssysteem

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.