Onzichtbare detectie van verpakkingen

De zender/ontvanger fotocellen van Telco Sensors zijn mede dankzij de enorme kracht in staat om door een kunststof geleiding heen te kijken op een transportband en om vervolgens passerende productverpakkingen te tellen.
Onzichtbare detectie van productverpakkingen op een transportband met fotocellen van Telco Sensors

Consistente detectie van transparante producten die op een transportband voorbij komen

De zender / ontvanger fotocellen van Telco Sensors hebben een enorme kracht. Hierdoor zijn deze sensoren in staat om in applicaties door bijvoorbeeld een kunststof geleiding van een transportbaan heen te kijken. Ondanks de reducering van de hoeveelheid ontvangen licht, is de fotocelcombinatie nog steeds in staat om op consistente wijze bijvoorbeeld productverpakkingen te tellen, welke op de transportband voorbij komen.

Discrete inbouw van fotocellen voor een onzichtbare detectie van verpakkingen

Op deze wijze zijn de fotocellen mechanisch en cosmetisch volledig weg te werken in de applicatie. In sommige detectietoepassingen op transportbanen zijn de fotocellen gevoelig voor schade doordat er per ongeluk tegenaan wordt gestoten. Of omdat kabels los worden getrokken. Het onzichtbaar wegwerken van sensoren betekent goed nieuws wanneer de transportbaan regelmatig onder hoge druk en middels chemicaliën wordt gereinigd.

Menno Reijnders

Onze specialisten helpen u graag!

Persoonlijk advies over Onzichtbare detectie van verpakkingen?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag