Optimaliseren industriële werkproces met laserprojecties

Met het gebruik van laserprojectoren van Z-laser, kan er visuele hulp geboden worden door middel van laserprojecties gedurende het gehele productieproces. Hiermee wordt de kwaliteit verbeterd en de productiesnelheid significant verhoogd.
Laserprojecties in de productie industrie

Nauwkeurig positioneren gedurende het assemblageproces

Eindproducten bestaan vaak uit een groot aantal losse onderdelen die stap voor stap in elkaar gezet moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de assemblage van elektronica, de bouw van een windturbinevleugel, etc.. Initieel moesten monteurs de montage / assemblagestappen zelf bestuderen in de technische tekeningen en afmetingen handmatig uitvoeren.

De juiste montage en assemblage is cruciaal voor de kwaliteit van het eindproduct. Het “first time right” principe geldt hier. Alle onderdelen op de juiste plek en goed gepositioneerd. De kwaliteit verbeteren en de productiesnelheid verhogen, daar draait het om.  Als bijkomend voordeel vergt het gebruik van een laserprojector er voor dat stappen in het werkproces gevolgd worden.

Laserprojectoren voor perfecte visuele hulp tijdens alle processtappen

Met het gebruik van laserprojectoren van Z-laser, wordt visuele hulp geboden in de vorm van laserprojecties van alle processtappen tijdens het productieproces.. Zo kunnen monteurs bijvoorbeeld precies zien waar onderdelen bevestigd moeten worden of waar losse onderdelen uitgesneden moeten worden. Het resultaat van het gebruik van een laserprojector is dat de productietijd significant gereduceerd wordt. Bovendien worden fouten in eindproducten voorkomen.

De ZLP-1 is een compacte laserprojector van Z-laser die met behulp van 2D of 3D laserprojecties in staat is om industriële werkprocessen te optimaliseren. Met een groene of rode laser worden instructies geprojecteerd op alle onderdelen ongeacht de kleur of structuur van de materialen. Bovendien kunnen er tekstelementen worden toegevoegd, handig om bijvoorbeeld aan te geven welke schroeven er gebruikt moeten worden. De operator kan eenvoudig aanpassen hoeveel individuele projecties er tegelijk worden gedaan, afhankelijk van de complexiteit van de processtappen. Ook kunnen er meerdere instructies naast elkaar worden geprojecteerd.

De aansturing gebeurt middels eenvoudige software. ZLP-manager software stelt je als producent in staat om aanpassingen te doen in de instructies.  Extra afbeeldingen, teksten of proces stappen kunnen met behulp van de ZLP-manager worden toegevoegd. Ten slotte kunnen er bijvoorbeeld voetschakelaars gebruikt worden om snel te schakelen naar de volgende laserprojectie.

Menno Reijnders

Onze specialisten helpen u graag!

Persoonlijk advies over Optimaliseren industriële werkproces met laserprojecties?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag