Optimaliseren van het productieproces van rotorbladen

De ZLP2 is een laserprojector die in staat is om een nauwkeurige laserprojectie uit te voeren op een rotorblad constructie, zodat vervolgens de glasvezel matten kunnen worden afgesneden langs deze laser markeringen.

Positionering van glasvezel matten tijdens de productie van de wieken van een windturbine

Rotorbladen vormen de wieken van windturbines. Het productieproces van deze rotorbladen is zeer ingewikkeld. Tot wel 200 individuele glasvezel matten moeten handmatig worden gelegd en dit moet tegelijkertijd nauwkeurig, effectief en efficiënt worden uitgevoerd. Toleranties tot 4 mm  moeten hierbij gerealiseerd worden. Door middel van een laserprojectie op de mal en constructie van het rotorblad kan makkelijk worden bepaald waar de glasvezel matten moeten worden gepositioneerd en vervolgens nauwkeurig worden afgesneden. De ZLP 2 laserprojector is een ideaal hulpmiddel voor het optimaliseren van het productieproces van rotorbladen.

Laserprojecties markeren de nauwkeurige locatie van materialen gedurende het gehele proces

De ZLP2 is een laserprojector die in staat is om een betrouwbare en nauwkeurige laserprojectie uit te voeren op de rotorblad constructie. Zodat vervolgens de glasvezel matten kunnen worden afgesneden langs deze laser markeringen. De ZLP2 is te gebruiken in grote werkgebieden (tot wel 14 meter) door de grote openingshoek en de hoge nauwkeurigheid (0.1 mm/m). Meerdere laserprojectors kunnen gemakkelijk aan elkaar gekoppeld worden. Zodat enorme constructies, zoals de constructie van rotorbladen die hiermee volledig geprojecteerd worden. Er kan gekozen worden voor een rode of een groene laserprojectie, een vermogen met 7mW of 14 mW. Bovendien is er de eventuele optie van een extra ingebouwde koeler of een Tele-optiek met ZFSM technologie.

Met de ZLP-manager kunnen de laserprojectors gemakkelijk geïnstalleerd en gemonitord worden, en kan het ook aan ieder systeem gekoppeld worden . Dit vergemakkelijkt het werken met de laserprojectoren. Daarnaast kunnen symbolen, vormen en teksten gemakkelijk aangemaakt en geprojecteerd worden in de live-modus.

De ZLP 2 is hiermee het ideale hulpmiddel voor het optimaliseren van het productieproces van rotorbladen en reduceert de kans op productie fouten aanzienlijk.

Gerelateerde productcategorieën

Gerelateerde producten

ZLP2 serie

Meer weten over Optimaliseren van het productieproces van rotorbladen

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.