Papieren vellen tellen

Een RED-110 kantendetectiesensor van Sensor Instruments is ondanks overlappingen en dubbele randen geschikt om betrouwbaar papieren vellen te tellen op een lopende band.

RED-110 papieren vellen tellen applicatie

Overlappingen en dubbele randen tijden het tellen van papierproducten op een lopende band

Het betrouwbaar tellen van papieren vellen, zakken of kranten  kan een uitdaging zijn. De vellen papier worden in grote hoeveelheden met overlappingen over een transportband vervoerd. Dit zorgt voor variaties in de hoogte van de stapel. Veel papierproducten, zoals zakken, kranten tijdschriften en verpakkingen hebben een dubbele rand, deze mag niet gedetecteerd worden. Anders wordt een product dubbel geteld. Een bijkomende uitdaging is dat er over 1 productielijn vaak meerdere media gaan. Met een kantdetectie sensor of copy counter kan een 100% correcte telling behaald worden. De productie is in staat om op een betrouwbare wijze de papieren vellen te tellen.

Betrouwbare detectie van papieren vellen met een kantdetectiesensor

De oplossing hiervoor is de RED-110 kantdetectiesensor, dit is een laser sensor welke geschikt is om de papieren vellen te tellen. De werkafstand van deze sensoren is optimaal bij 110 mm. Deze sensoren leveren daarnaast een zeer betrouwbaar resultaat en hebben een hoge meetfrequentie, tot wel 100kHz. Hierdoor kan de sensor ingezet worden in hele snelle productielijnen. De RED sensoren zijn daarnaast beschikbaar met een punt- of lijnoptiek. De sensoren worden ook geleverd inclusief software.

Ten slotte is om in een productieomgeving goed te kunnen functioneren de RED kantdetectiesensor voorzien van verschillende functies. Deze zorgen voor een robuuste meting, denk dus hierbij aan:

  • vervuilingscompensatie;
  • omgevingslicht compensatie;
  • automatische focus van de laser op de verschillende meetoppervlaktes van de applicatie.

Onze specialisten helpen u graag!

Persoonlijk advies over Papieren vellen tellen?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze thermografie helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag