Perslucht lekkage opsporen ISO 14001 certificering

Perslucht, samengeperste lucht die wordt gebruikt om werktuigen, machines en apparaten aan te drijven. Het is een veelzijdige energiebron. Persluchtlekken kunnen echter leiden tot een aanzienlijke kostenpost en een onnodig grote CO2-footprint. Spoor luchtlekkages op met de Teledyne FLIR Si124 en voldoe hiermee aan ISO-14001.
iso 14001 behalen met perslucht lekkage detectie lucht lekkage

ISO 14001 en persluchtlekken en energiebesparing

Volgens de ISO14001-norm moeten organisaties maatregelen nemen om de impact van hun activiteiten op het milieu te verminderen. Dit omvat ook het voorkomen van verspilling van hulpbronnen, zoals perslucht. Persluchtlekken kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren aan de totale hoeveelheid energie die door een organisatie wordt verbruikt. Er zijn een aantal oplossingen waarmee perslucht lekkages kunnen worden opgespoord.

Duurzaam ondernemen: Scope 1 en scope 2 emissies

Duurzaam ondernemen begint met het berekenen van de CO2-footprint van een organisatie, product of dienst. Voor een CO2-footprint worden vaak alleen Scope 1 en 2 meegenomen. Wat valt er binnen Scope 1 en 2 precies?

Scope 1: De directe CO2-uitstoot

Uitstoot veroorzaakt door eigen bronnen binnen de organisatie. Denk aan bijvoorbeeld uitstoot door eigen gebouw-, vervoer- en productie-gerelateerde activiteiten. Enkele voorbeelden:

  • Gasverbruik
  • Brandstofverbruik van alles wat lease of eigendom is
  • Koelvloeistoffen / koudemiddelen (in kg’s)

Scope 2: De indirecte CO2-uitstoot

Uitstoot die ontstaat door de opwekking van elektriciteit, warmte en koeling en stoom in installaties die niet tot de eigen onderneming behoren maar wel in de ondermening gebruikt worden.

  • Elektriciteitsverbruik
  • Brandstofverbruik ingehuurd vervoer
  • Stadswarmte

Verminder uitstoot door luchtlekkage detectie

Door persluchtlekken te identificeren en te repareren, kan een organisatie de scope 1 en scope 2 emissies verminderen. Dit kan een positieve bijdrage leveren aan het milieu en de organisatie helpen om aan de eisen van ISO14001 te voldoen.

Door assertief bezig te zijn met luchtlekkages in perslucht systemen kan flink wat energie worden bespaard en daarmee ook kosten. In een andere artikel op deze website gaan we dieper in op de kostenbesparing die dit kan opleveren. Klik op de link hieronder om dit artikel te lezen.

FLIR si124 ld plus

Verminder energieverlies en kosten door luchtlekkage

Perslucht is een veelgebruikte energiebron die wordt ingezet voor diverse toepassingen, zoals het aandrijven van machines, het bedienen van pneumatische gereedschappen en het regelen van processen.

Teledyne FLIR Si124 voor persluchtlekken

De Teledyne FLIR Si124 is een draagbare camera die is ontworpen voor industriële inspecties en kan onder meer gebruikt worden om persluchtlekken te detecteren, al zijn deze slechts een paar millimeter groot.

Tips voor het gebruik van de FLIR Si124 voor ISO14001 inspecties

Hier zijn enkele tips voor het gebruik van de Flir Si124 voor ISO14001 inspecties:

  • Plan uw inspectie zorgvuldig: Bepaal welke gebieden u wilt inspecteren en hoeveel tijd u wilt uittrekken.
  • Werk veilig: Zorg ervoor dat u de juiste personen de camera gebruiken.
  • Train uw personeel: Zorg ervoor dat uw personeel weet hoe ze de camera moeten gebruiken en hoe ze lekken moeten identificeren.

Met een zorgvuldige planning en uitvoering kan de Teledyne FLIR Si124 een waardevol hulpmiddel zijn voor het identificeren en repareren van persluchtlekken.

Bekijk het product

De FLIR Si124 is een akoestische beeldcamera geschikt voor het opsporen en visualiseren van lekkages… >>

De oplossing vindt u bij Sensor Partners!

Bij Sensor Partners kunnnen wij u op verschillende manieren van dienst zijn wanneer het gaat om perslucht lekkages en het verlagen van de CO2-Footprint van u bedrijf en productieproces.

Training

Heeft u al een geschikte camera om perslucht te detecteren maar heeft uw personeel nog niet de juiste kennis om hier het maximale uit te halen? Vraag naar de mogelijkheden voor training via onderstaand formulier.

Eenmalige of periodieke scan op locatie

U wilt (nog) niet direct investeren in een FLIR Si124 maar wel een inspectie uitvoeren. Laat een inspectie uitvoeren zonder de investering in de camera.  Een specialist komt bij u op lokatie een meting uitvoeren en u ontvangt hiervan een uitgebreid rapport. 

Levering van het product

Als certified reseller van Teledyne FLIR bieden wij u de FLIR Si124 en FLIR Si124-LD-Plus tegen de beste condities. 

Advies voor opzetten scope 1 en 2

Heeft u een vraagstuk over scope 1 en 2 of bent u benieuwd naar welke mogelijkheden er liggen met onze producten? Onze specialisten geven u graag advies en bekijken met u de mogelijkheden.

Ron van Sambeek - Thermografie specialist

Thermografie specialist

Ron van Sambeek

Persoonlijk advies over: Perslucht lekkage opsporen ISO 14001 certificering?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze thermografie specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag