Plooien en vouwnaden tellen

Een RED-110 is een kantendetectiesensor van Sensor Instruments die geschikt is om vouwen en plooien betrouwbaar te tellen in olie- en luchtfilters en aluminium buizen.
Applicatie; Plooien en vouwnaden tellen

Detecteren van vouwen en plooien in olie- en luchtfilters en aluminium buizen

Er bestaan veel producten waar plooien of een vouwnaad in zit of kan ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn materialen die in olie- en luchtfilters gebruikt worden. Bij deze filters is het van belang dat het aantal vouwen wordt gedetecteerd. Dit zegt iets over de mate waarin de filters de lucht of olie filteren. Ook aluminium buizen bevatten vaak plooien waardoor de buizen flexibel zijn. Deze plooien moeten geteld worden, om de flexibiliteit en/of buigradius van de buizen vast te kunnen stellen. Wanneer dit echter niet op de juiste manier gebeurt kan dit resulteren in foutieve installaties en hoge (reparatie)kosten Dit is een uitdaging voor veel sensoren, omdat de plooien heel dicht bij elkaar zitten. Met een kantdetectie is dit echter geen probleem. Hierdoor is het mogelijk om op een betrouwbare wijze plooien en vouwnaden te tellen en de afgeleverde kwaliteit te kunnen garanderen

Met een kantdetectiesensor worden de plooien en vouwnaden betrouwbaar geteld.

De oplossing is hier de RED-110 kantdetectiesensor, dit is een lasersensor welke geschikt is om plooien en vouwnaden te tellen. De werkafstand van deze sensoren is optimaal bij 110 mm. Daarnaast hebben deze sensoren een zeer betrouwbaar resultaat en een hoge meetfrequentie, tot wel 100kHz. Hierdoor kan de sensor ingezet worden bij hele snelle productielijnen. De RED sensoren zijn beschikbaar met een punt- of lijnoptiek. De sensoren worden geleverd inclusief software

Ten slotte om in een productieomgeving goed te kunnen functioneren is de RED kantdetectiesensor voorzien van verschillende functies. Deze zorgen voor een robuuste meting, denk dus hierbij aan:

  • vervuilingscompensatie;
  • omgevingslicht compensatie;
  • automatische focus van de laser op de verschillende meetoppervlaktes van de applicatie.
Menno Reijnders

Onze specialisten helpen u graag!

Persoonlijk advies over Plooien en vouwnaden tellen?

Weet u niet zeker of dit product geschikt is voor uw doel? Heeft u toch nog een vraag? Onze specialisten helpen u graag verder.

Telefoon (werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)

Stel direct uw vraag