Positioneringstoepassingen in de Houtindustrie

Lasertechnologie is in te zetten in talloze positioneringstoepassingen in de houtindustrie resulterend in efficiëntere en nauwkeurigere werkprocessen.

Projectie van zaag- en snijlijnen

Lasertechnologie wordt gebruikt voor het vereenvoudigen van werkstappen in de houtindustrie

Het gebruik van lasertechnologie voor positioneringstoepassingen is met name wijdverbreid in de houtindustrie. Of het nu gaat om nauwkeurige lijnlasers voor het weergeven van snij- en zaagkanten, bewerkingslijnen of voor het uitlijnen van werkstukken, tot het gebruik van laserprojectoren om individuele werkstappen te visualiseren. Het resultaat is snellere en gemakkelijkere werkstappen, meer precisie en minder afval.

Semi-geautomatiseerde processen verder te automatiseren met positioneringslasers en laserprojectors

Positioneringslasers
In semi-geautomatiseerde processen binnen de houtindustrie zijn oneindig veel applicaties te bedenken om middels positioneringslasers processen te verbeteren en te versnellen. Door gebruik te maken van een positioneringslaser (veelal een lijnlaser) wordt een nauwkeurige projectie van snij- en zaaglijnen uitgevoerd op het materiaal. De projectie fungeert als visueel hulpmiddel voor de operator van de machine om de exacte zaag- of snijpositie te bepalen. De projectielaser is bestand tegen onder andere vibraties en stof, waardoor foutieve positionering kan worden voorkomen. De positioneringslasers zijn er in tal van uitvoeringen, zoals lijnen, kruizen of cirkels met verschillende vermogens, projectie-eigenschappen, kleuren en openingshoeken.

Laserprojectoren
Wanneer de positie en de vorm van de gewenste laserprojectie voor ieder te bewerken product of werkstuk kan wijzigen, dan is de inzet van een laserprojector een uitkomst. Binnen de houtindustrie kun je hierbij denken aan zaag of freeslijnen met allerlei (geometrische) vormen, of de positie en diameter van te boren gaten. Het gebruik van een laserprojector draagt bij aan de werkefficiëntie, productkwaliteit en het reduceren van afval. De te projecteren vormen kunnen bovendien via onder andere CAD-tekeningen worden aangeleverd en via het besturingssysteem van de machine worden aangeroepen om de projectie van de vorm te starten.

Meer weten over Positioneringstoepassingen in de Houtindustrie

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.