Procesoptimalisatie van bedrijven met SmartMONITOR

SmartMONITOR van Werma is een innovatieve oplossing om alle machines en werkstations van industriële bedrijven te monitoren vanuit 1 centraal systeem en daarmee processen te optimaliseren van bedrijven.

LEAN de oplossing voor optimaliseren van productieprocessen

Industriële bedrijven draaien productie in fabrieken of bedrijfshallen. Deze hallen bestaan uit zowel oude en nieuwe machines en werkstations, vaak verspreid over een groot gebied. Het is een uitdaging om het complete machinepark effectief en efficiënt te laten functioneren. Om productieprocessen te optimaliseren is het zaak om verspilling tegen te gaan en een optimale benutting van het machinepark na te streven. Dit is het LEAN-gedachtegoed. Dit krijgt een steeds belangrijker plaats binnen ondernemingen, met als doelstelling om te kunnen concurreren in de huidige markt. Het ultieme doel hierbij is productieprocessen te creëren zonder verspilling en/of downtime.

LEAN Retrofit bestaande machinepark 

De machineparken van onze klanten bestaan vaak uit een verzameling van moderne en gedateerde machines. Vanuit het LEAN-manufacturing of LEAN production gedachtegoed gaan managers aan de slag om verspilling tegen te gaan en het optimale rendement uit de machines te halen. Beginpunten van projecten zijn bijvoorbeeld te veel afwijzingen en defects, lange wachttijden, overproductie, te hoge voorraden, etc.

Om de optimale productie en minimale verspilling en/of downtime te realiseren, kiezen klanten ervoor om te werken met SmartMONITOR. Essentieel hierbij is dat zowel de moderne als meer gedateerde machines in 1 applicatie samen komen. Daarom is SmartMONITOR eenvoudig aan bestaande machines toe te voegen met een retrofit ontvanger.  

SmartMONITOR om minimale downtime te realiseren

SmartMONITOR van Werma is een innovatieve oplossing om alle machines en werkstations van industriële bedrijven te monitoren vanuit 1 centraal systeem. Het werkt hierbij met signalisatie die alle relevante data van elk individuele machine en werkstation radiografisch verstuurt naar het centrale werkstation. Alle machines en werkstations zijn voorzien van signaaltorens waar een retrofitte datatransmitter op is aangesloten. Alle data van de betreffende machine of werkstation wordt verstuurd naar een datareceiver om vervolgens verstuurd en opgeslagen te worden in het centrale werkstation waar de SmartMonitor software op draait.  

Analyseren van alle data met SmartMONITOR in 1 duidelijk overzicht

Er ontstaat een duidelijk overzicht door alle data te verzamelen op één centraal werkstation. Dit overzicht resulteert in volledige transparantie over de situatie van alle productieprocessen op de werkvloer. De software is bovendien gratis te downloaden op een PC of computer en is na installatie gemakkelijk en snel te gebruiken. De verzamelde data is om te zetten door middel van analyses, in resultaten en inzichten over de productieprocessen. Op basis hiervan kunnen conclusies en verbeteringen doorgevoerd worden. Vragen die over de machines en werkstations beantwoord worden door de software van SmartMonitor zijn onder andere: 

  • Waar zitten verborgen verbeterpunten in het productieproces? 
  • Wat was de up time van de machine? 
  • Waarom heeft machine A meer productie dan machine B? 
  • Hoe lang heeft het geduurd voordat een verstoord productieproces herstart is? 
  • Knelpunten identificeren bij de toevoerlijnen, zijn er voldoende onderdelen om te produceren?  

Verstoringen snel verhelpen in combinatie met KombiSIGN signaaltorens

Naast het geven van inzichten, helpt SmartMONITOR ook de operators en supervisors op de werkvloer. De signaaltorens van Werma geven de status van een machine of werkstation duidelijk aan. Zo is snel inzichtelijk waar een verstoring zit en kan er snel een medewerker ter plaatse gealarmeerd worden om dit op te lossen. De uptime van een machine is zo te maximaliseren en zijn kritieke situaties altijd snel en eenvoudig te tackelen.  

De KombiSIGN 71 & 72 signaaltorens zijn zo gemaakt dat deze compatible zijn met de datatransmitter. Deze signaaltorens kenmerken zich doordat ze geheel modulair in elkaar te zetten zijn, afgestemd op de eisen en wensen in de applicatie. Er zijn daarnaast keuzes te maken in de kleur(en), lichteffect, geïntegreerde zoemer en de montage van de signaaltorens.  

KPI’s vaststellen als bedrijf om doelen te bereiken

Het einddoel van het implementeren van een LEAN-oplossing zoals SmartMONITOR is het verbeteren en optimaliseren van productieprocessen in fabrieken of bedrijfshallen. Per bedrijf kunnen hier diverse KPI’s (Kritieke Prestatie-Indicator) aan worden gehangen. Denk hierbij aan een verlaging van de downtime met X% of het verhogen van de output met Y%. SmartMONITOR als oplossing maakt het mogelijk deze doelen te bereiken! 

Voor meer informatie over SmartMONITOR of signaaltorens van Werma kan contact op worden genomen met een van onze experts! 

Gerelateerde productcategorieën

Gerelateerde producten

SmartMONITOR

Meer weten over Procesoptimalisatie van bedrijven met SmartMONITOR

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.