Temperatuurmeting van dunne plastic materialen

De i-Tec Cube is een temperatuursensor geschikt voor het monitoren van de temperatuur van dunne plastic materialen. De materialen worden door de hittebestendige sensor op hoge snelheid betrouwbaar gemeten.

Voor veel sensoren is het een grote uitdaging om de temperatuurmeting van dunne plastic materialen uit te voeren. Denk hierbij aan materialen als polyamide, polyethylene, polypropyleen, nylon, PVC, acryl, etc. Deze materialen zijn vaak flinterdun en moeten op hoge snelheid gemeten worden. Bijkomende factor is dat deze processen plaatsvinden op hoge temperaturen.  

Het belang van een temperatuurmeting van dunne plastic materialen

De temperatuur is bepalend voor de kleur, manier van krimpen, kwaliteit van het plastic of uitstraling van het eindproduct. Om tot het juiste eindproduct te komen moet men goed kunnen bijsturen. Om bij te kunnen sturen moet de temperatuur worden gemeten.

Temperatuursensor van Sensor Partners

Met de temperatuursensor uit de i-Tec Cube serie van Sensor Partners wordt de temperatuur gemonitord. De i-Tec Cube serie kan in-line worden geïnstalleerd. Voor de temperatuurmeting op dunne plastic materialen is de P uitvoering ontwikkeld. Door de 10 ms reactietijd is de sensor in staat om op snelle en betrouwbare wijze de temperaturen van de dunne plastic materialen te meten. Het temperatuurbereik van de sensor is 120°C – 350°C. Temperaturen onder de 120°C kunnen wel gemeten worden, maar dat gaat ten koste van de nauwkeurigheid. De sensor kan eenvoudig analoog uitgelezen worden (4-20 mA). Ook helpt een rode LED-indicatie de positie en grootte van het te meten oppervlak inzichtelijk te maken.  

Gerelateerde productcategorieën

Gerelateerde producten

i-Tec Cube serie

Meer weten over Temperatuurmeting van dunne plastic materialen

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.