Transparante plastic deksels tellen

Doordat opgestapelde transparante deksels vaak dicht op elkaar zitten is het uitdagende om deze een voor een te detecteren. Met de kantendetectiesensor uit ons assortiment is men in staat om deze stapels met transparante deksels nauwkeurig te tellen.

Transparante-deksels-tellen

Stapels met plastic deksels tellen complex door hoge transparantie

Transparante plastic deksels worden vaak in grote hoeveelheden geproduceerd en op elkaar gestapeld. Maar hoeveel deksels zitten er precies op elke stapel?  Doordat het plastic dicht bij elkaar zit, is het voor veel sensoren een uitdaging om iedere deksel  te detecteren. De transparante eigenschap maakt het niet makkelijker. Veel sensoren zijn niet in staat om een betrouwbare telling te doen. Met een kantdetectie sensor kan dit wel. Op een betrouwbare wijze kun je de transparante plastic deksels tellen.

Betrouwbare detectie van stapels met deksels middels een kantdetectiesensor

De oplossing hierin is de RED-110 kantdetectiesensor, dit is een laser sensor welke geschikt is voor het tellen van transparante plastic deksels en verpakkingen, zoals doosjes. De werkafstand van deze sensoren is optimaal bij 110 mm. Deze sensoren hebben een zeer betrouwbaar resultaat en een hoge meetfrequentie, tot wel 100kHz. Hierdoor kan de sensor ingezet worden in hele snelle productielijnen. De RED sensoren zijn daarnaast beschikbaar met een punt- of lijnoptiek. De sensoren worden geleverd inclusief software.

Om goed te kunnen functioneren in een productieomgeving is de RED kantdetectiesensor voorzien van verschillende functies. Deze zorgen voor een robuuste meting, denk hierbij aan:

  • vervuilingscompensatie;
  • omgevingslicht compensatie;
  • automatische focus van de laser op de verschillende meetoppervlaktes van de applicatie.

Meer weten over Transparante plastic deksels tellen

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.