Troebelheid controle van water

Een contrast sensor kan gebruikt worden voor het uitvoeren van een troebelheid controle van schoonmaakwater, dat na verloop van tijd troebeler wordt door bacteriën, stof, vetten, etc. die zich ophopen in het water.

Schoonmaaksystemen controleren op troebelheid

In schoonmaaksystemen wordt vaak water in combinatie met chemicaliën gebruikt. Het schoonmaakwater zal vervolgens na verloop van tijd steeds troebeler worden. Dit komt waarschijnlijk door bacteriën, stof, vetten, etc die zich ophopen in het water. Troebel water heeft een negatief effect op het water en dus op het effectief en hygiënisch schoonmaken. Dit wordt opgelost door het monitoren van het schoonmaakwater middels een troebelheid controle. Een kleur/contrast sensor van Sensor Instruments is in staat om het water constant te monitoren op de troebelheid van water.

Infrarood licht in een sensor om de troebelheid te monitoren

De SPECTRO-1-50-FCL-IR is een sensor van Sensor Instruments die geschikt is voor het uitvoeren van een troebelheid controle van schoonmaakwater. De sensor heeft een geïntegreerde focus optiek in combinatie met een infrarood licht. Het infrarode licht wordt gereflecteerd door alle deeltjes in het schoonmaakwater en het signaal dat door de ontvanger wordt opgevangen is proportioneel aan de mate van troebelheid in het water.

De sensor heeft daarnaast een bereik van 20 mm tot 150 mm, met een hoge schakelfrequentie tot 60 kHz, met een RS232 interface en is uitgevoerd met 2 digitale ingangen, 2 digitale uitgangen en 1 analoge uitgang.

Gerelateerde productcategorieën

Gerelateerde producten

SPECTRO-1 series

Meer weten over Troebelheid controle van water

Onze medewerkers staan in de startblokken om je te voorzien van het beste advies. Vul het contactformulier in en omschrijf je gewenste toepassing zo gedetailleerd mogelijk! Onze experts gaan meteen aan de slag.